Sery frąckowiak

Wielkopolski ser smażony z Wapniem

ser smażony z wapniem Frąckowiak

Wielkopolski mini ser smażony Domowy

Ser z dodatkami prozdrowotnymi, który zapewnia jeszcze większą podaż wapnia. To jedyny taki produkt, który wzbogacony jest o skorupki jaj kurzych, witaminy K i D oraz lizyny. Naturalne, bogate źródło dobrze przyswajalnego wapnia sprawiło, że Ser Smażony z Wapniem zyskał rekomendację Instytutu Chorób Cywilizacyjnych. Polecany jest zwłaszcza osobom, które narażone są na odwapnienia kości i zębów, a także inne choroby osteopatyczne. Idealnie wpasowuje się w ramy kategorii żywność funkcjonalna. Działanie naszego innowacyjnego produktu jest poparty badaniami naukowymi. Przysmak z wapniem, jak każdy nasz ser smakuje wyśmienicie, zupełnie tak, jakby był przygotowywany w kuchni babci.

Frąckowiak

Charakterystyka:

  • jedyny w Polsce ser smażony będący bogatym źródłem wapnia i witamin D oraz K – rekomendowany przez Instytut Chorób Cywilizacyjnych
  • z naturalnie zgliwiałego wiejskiego białego twarogu i najczystszego masła extra
  • ze specjalnym dodatkiem naturalnego WAPNIA, pochodzącego ze skorupek jaj kurzych oraz witamin D, K oraz lizyny, odpowiedzialnych za optymalne przyswajanie wapnia
  • w celu uwydatnienia smaku i aromatu poleca się przed jedzeniem „ocieplenie” kubeczka w ciepłej wodzie lub temperaturze pokojowej
  • wydłużony proces naturalnego gliwienia chudego twarogu oraz tradycja smażenia z ciągłym, powolnym mieszaniem uwydatniają wyjątkowy „SMAK I ZAPACH JAK Z PATELNI”
  • o naturalnym i prawdziwym zapachu domowego sera smażonego babuni
  • dostępny w kubeczku o pojemności 200g z praktyczną przykrywką zapobiegającą wysychaniu
  • bez sztucznych dodatków smakowych i konserwujących
  • o trwałości gwarantowanej tradycyjnym smażeniem w wysokiej temperaturze
Frackowiak-ser-smazony-z-wapniem

Propozycja podania

Produkty bogate w wapń to domena mam, które na wielu polach starają się, żeby ich dziecko codziennie zjadało odpowiednią porcję witamin i minerałów. Mamy przy okazji pomysł na zdrowe śniadanie dla dziecka, ale kiedy je posmakujecie, z pewnością sami się na nie skusicie! Na ciepłych tostach rozsmaruj Ser Smażony z wapniem, nałóż na kanapkę karmelizowane figi, a na wierzch posyp prażone orzechy.

Produkty

Zobacz naszą ofertę

Ser smażony

Nasze sery robimy z naturalnych składników według tradycyjnych receptur, dlatego odnajdziecie w nich smak dzieciństwa.

Nowości

Najnowsza oferta wyśmienitych serów smażonych, już do kupienia w Waszych sklepach.

Chętnie odpowiemy na Wasze pytania
Aktualności

Bądź na bieżąco

Kanapka Monte Cristo z serem smażonym

Kanapka Monte Cristo (kanapka Monte Christo, kanapka Monte Kristo) to tosty francuskie na słono z dodatkiem szynki i sera. Dodatkowo kanapki z chleba tostowego obtoczone są w jajku. Jest to nic innego jak jajko w chlebie z szynką i serem na patelni. Monte Cristo – kanapka wywodzi się ze Stanów Zjednoczonych. Smaży się ją na patelni lub w głębokim tłuszczu. Do jej przygotowania posłużył nam Wielkopolski ser smażony półtłusty.

Kanapka z serem smażonym – składniki:

  • 4 kromki jasnego pieczywa tostowego
  • ½ kubka wielkopolskiego sera smażonego półtłustego
  • 2 plastry szynki
  • 1 duże jajko
  • masło klarowane
  • sól, pieprz

Kanapka z serem smażonym – przygotowanie:

  1. Na kromce jasnego pieczywa rozsmarowujemy ser smażony, na nim układamy plaster szynki i całość przykrywamy kolejną kromką jasnego pieczywa posmarowaną serem.
  2. W głębokim talerzu roztrzepujemy jajko i maczamy w nim przygotowane wcześniej kanapki z szynką i serem.
  3. Na patelni rozgrzewamy klarowane masło i układamy na nim kanapki. Obsmażamy je z 2 stron na złoty kolor.
  4. Kanapka Monte Cristo może być podana z cukrem pudrem i dżemem, polecam również sos z musztardy francuskiej.

Galeria