Sery frąckowiak

Wielkopolski
ser smażony - Blok

Ser Smażony Blok Domowy1,2kg Frąckowiak

Wielkopolski ser smażony Blok

Ser smażony w bloku to produkt, który powstaje z doskonałych składników. Proces jego produkcji sprawia, że finalnie otrzymujemy blok odpowiednio twardego sera, który daje się pokroić na dowolne kawałki, nie rozlewając się przy tym na boki, jak ma to miejsce w serach w kubeczkach. W swoim składzie nie zawiera żadnych sztucznych dodatków smakowych, a jego smak i zapach przywodzi wspomnienia z dzieciństwa, kiedy to dziadkowie smażyli twaróg na patelni.

Frąckowiak

Charakterystyka:

  • z naturalnie zgliwiałego wiejskiego białego twarogu i najczystszego masła extra
  • najbardziej znany i lubiany ser smażony w bloku na wagę
  • odpowiednio twardy, aby przy krojeniu nie rozlewał się
  • o naturalnym i prawdziwym zapachu domowego sera smażonego babuni
  • dostępny w bloku do krojenia na dowolne kawałeczki
  • bez sztucznych dodatków smakowych
  • o trwałości gwarantowanej tradycyjnym smażeniem w wysokiej temperaturze

Waga: ok.1,25 kg

Skład: wiejski chudy twaróg, wiejskie masło, kwaśny węglan sodu jako reg. kwasowości, sól

Ser Smażony WIelkopolska Frąckowiak

Propozycja podania

Smażony ser w bloku daje szereg możliwości jego wykorzystania. Można kroić go w kostkę i dodawać do sałatek, a także z powodzeniem używać go, jako składnik przekąsek, nabijając na wykałaczki. Takie finezyjne finger foods z tradycyjnym serem smażonym będą z pewnością zaskoczeniem dla Twoich gości.

Produkty

Zobacz naszą ofertę

Ser smażony

Nasze sery robimy z naturalnych składników według tradycyjnych receptur, dlatego odnajdziecie w nich smak dzieciństwa.

Nowości

Najnowsza oferta wyśmienitych serów smażonych, już do kupienia w Waszych sklepach.

Chętnie odpowiemy na Wasze pytania
Aktualności

Bądź na bieżąco

Kanapka Monte Cristo z serem smażonym

Kanapka Monte Cristo (kanapka Monte Christo, kanapka Monte Kristo) to tosty francuskie na słono z dodatkiem szynki i sera. Dodatkowo kanapki z chleba tostowego obtoczone są w jajku. Jest to nic innego jak jajko w chlebie z szynką i serem na patelni. Monte Cristo – kanapka wywodzi się ze Stanów Zjednoczonych. Smaży się ją na patelni lub w głębokim tłuszczu. Do jej przygotowania posłużył nam Wielkopolski ser smażony półtłusty.

Kanapka z serem smażonym – składniki:

  • 4 kromki jasnego pieczywa tostowego
  • ½ kubka wielkopolskiego sera smażonego półtłustego
  • 2 plastry szynki
  • 1 duże jajko
  • masło klarowane
  • sól, pieprz

Kanapka z serem smażonym – przygotowanie:

  1. Na kromce jasnego pieczywa rozsmarowujemy ser smażony, na nim układamy plaster szynki i całość przykrywamy kolejną kromką jasnego pieczywa posmarowaną serem.
  2. W głębokim talerzu roztrzepujemy jajko i maczamy w nim przygotowane wcześniej kanapki z szynką i serem.
  3. Na patelni rozgrzewamy klarowane masło i układamy na nim kanapki. Obsmażamy je z 2 stron na złoty kolor.
  4. Kanapka Monte Cristo może być podana z cukrem pudrem i dżemem, polecam również sos z musztardy francuskiej.

Galeria