Sery frąckowiak

Certyfikaty i oznaczenia

Frackowiak-sery-smażone-Wielkopolska

Produkt ekologiczny

Ekologiczny ser smażony Bio z Granowa jako jedyny ser smażony w Polsce posiada certyfikat produktu ekologicznego. Składniki, jakich używa się do produkcji tego sera, pochodzą z najczystszych miejsc w Polsce. W składzie nie ma sztucznych dodatków smakowych i konserwujących. Trwałość sera gwarantuje smażenie w wysokiej temperaturze.

Certyfikaty i oznaczenia

 

ChOG – Chronione Oznaczenie Geograficzne

chronione_oznaczenie_geograficzne

Wielkopolskie sery smażone Frąckowiak to produkty oznaczone unijnym znakiem ChOG. Oznaczenie to wymaga od wytwórców spełnienia wielu restrykcyjnych procedur. Chronione Oznaczenie Geograficzne pozwala odróżnić nasz ser smażony od innych, podobnych produktów na rynku.

 

 

 

Certyfikaty

2001 – Certyfikat „DOBRE BO POLSKIE”
2002. 2003, 2004, 2005 – podczas Wielkopolskich Targów Rolniczych dyplomy za „Najlepsze wyroby mleczarskie”
2006 – Certyfikat „Wielkopolska Jakość”
2008 – Certyfikat zgodności na „Ekologiczny ser smażony BIO z Granowa”
2009 – Certyfikat zgodności ze specyfikacją zatwierdzoną przez UE na „Wielkopolski ser smażony”
2009 – Nominacja „Orzeł Agrobiznesu”
2009 – Firma wpisana na listę członków „Europejskiej Sieci Regionalnego Dziedzictwa Kulinarnego” jako znak promujący wysoką jakość produktów
2009 – Złoty Medal MTP Polagra Food
2009 – Laureat tytułu Pucharu „Polski Producent Żywności 2009”
2009 – Laureat tytułu BEST OF ORGANIC 2009 na MARKETING ORGANIC FORUM w Warszawie
2010 – Laureat tytułu i Pucharu „Polski Producent Żywności 2010”
2010 – Dyplom Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi za produkt „Wielkopolski ser smażony 150 g”
2011 – Uhonorowanie w ogólnopolskim konkursie Rzeczpospolitej oraz Centrum Badań i Certyfikacji „Jakość Roku 2011”
2011 – Laureat III miejsca w konkursie LIDER FORUM 2011 za Ser smażony z kminkiem – produkt tradycyjny
2012 – Wyróżnienie na targach Mleko Expo 2012 za najwyższą jakość Wielkopolskiego Sera Smażonego
2012 – Laureat III miejsca w konkursie LIDER FORUM 2012 za Ser smażony domowy – produkt tradycyjny
2012 – Nominacja JAKOŚĆ ROKU 2012 w ogólnopolskim konkursie projakościowym przy Rzeczpospolitej oraz Centrum Badań i Certyfikacji
2013 – tytuł najwyższej jakości QI 2013 w kategorii PRODUKT za linię SERÓW SMAŻONYCH od Kapituły Programu Najwyższa Jakość Quality International 2013
2013 – ZŁOTA MLECZNA REWIA za WIELKOPOLSKI SER SMAŻONY na 17. Targach Mleczarstwa Mleczna Rewia
2013 – Tytuł JAKOŚĆ ROKU 2013 dla Wielkopolskiego Sera Smażonego w ogólnopolskim konkursie projakościowym przy Fundacji Qualitas oraz Polskie Centrum Badań i Certyfikacji
2013 – Laureat II miejsca w konkursie LIDER FORUM 2013 za Ser smażony domowy – produkt tradycyjny – najlepszy z serów smażonych
2014 – od kwietnia br. ZPSiH Frąckowiak uczestniczy w programie RZETELNA FIRMA potwierdzającym wiarygodność w oczach kontrahentów oraz klientów
2014 – Laureat III miejsca w konkursie LIDER FORUM 2014 za Wielkopolski Ser Smażony z kminkiem – produkt tradycyjny
2014 – Laureat III miejsca w konkursie LIDER FORUM 2014 za Ser Smażony z kminkiem BLOK
2014 – Quality International – QI PRODUCT dla Wielkopolskiego Sera Smażonego – produkt najwyższej jakości
2015 – ZŁOTA MLECZNA REWIA za WIELKOPOLSKI SER SMAŻONY Z KMINKIEM na 17. Targach Mleczarstwa Mleczna Rewia 2015
2015 – nominacja w ogólnopolskim konkursie projakościowym JAKOŚĆ ROKU 2015
2015 – Laureat II miejsca w konkursie LIDER FORUM 2015 za Wielkopolski Ser Smażony – produkt tradycyjny
2016 – wyróżnienie w programie Dobra Marka 2016
2016 – Laureat III miejsca w konkursie LIDER FORUM 2016 za Ser Smażony z kminkiem
2016 – Złoty Medal Targów Smaki Regionów podczas Polagra Food 2016 za Wielkopolski Ser Smażony z kminkiem
2017 – Laureat Medalu Good Cheese w Kulinarnym Konkursie Sera
2017 – Laureat III miejsca w konkursie LIDER FORUM 2017 za Półtłusty Ser Smażony z kminkiem
2018 – Laureat III miejsca w konkursie LIDER FORUM 2018 za Wielkopolski Ser Smażony kubek
2019 – Laureat II miejsca w konkursie LIDER FORUM 2019 za Ekologiczny Ser Smażony BIO z Granowa
2020 – Laureat III miejsca w konkursie LIDER FORUM 2020 za Wielkopolski Ser Smażony 200g

2021 – Złoty medal w kategorii PRODUKT EKOLOGICZNY POLSKI za Ekologiczny Ser smażony BIO z GRANOWA na targach Natura Food beECO

2023 – Medal targów SMAKI REGIONÓW za WIELKOPOLSKI SER SMAŻONY 

Produkty

Zobacz naszą ofertę

Ser smażony

Nasze sery robimy z naturalnych składników według tradycyjnych receptur, dlatego odnajdziecie w nich smak dzieciństwa.

Nowości

Najnowsza oferta wyśmienitych serów smażonych, już do kupienia w Waszych sklepach.

Chętnie odpowiemy na Wasze pytania
Aktualności

Bądź na bieżąco

Kanapka Monte Cristo z serem smażonym

Kanapka Monte Cristo (kanapka Monte Christo, kanapka Monte Kristo) to tosty francuskie na słono z dodatkiem szynki i sera. Dodatkowo kanapki z chleba tostowego obtoczone są w jajku. Jest to nic innego jak jajko w chlebie z szynką i serem na patelni. Monte Cristo – kanapka wywodzi się ze Stanów Zjednoczonych. Smaży się ją na patelni lub w głębokim tłuszczu. Do jej przygotowania posłużył nam Wielkopolski ser smażony półtłusty.

Kanapka z serem smażonym – składniki:

  • 4 kromki jasnego pieczywa tostowego
  • ½ kubka wielkopolskiego sera smażonego półtłustego
  • 2 plastry szynki
  • 1 duże jajko
  • masło klarowane
  • sól, pieprz

Kanapka z serem smażonym – przygotowanie:

  1. Na kromce jasnego pieczywa rozsmarowujemy ser smażony, na nim układamy plaster szynki i całość przykrywamy kolejną kromką jasnego pieczywa posmarowaną serem.
  2. W głębokim talerzu roztrzepujemy jajko i maczamy w nim przygotowane wcześniej kanapki z szynką i serem.
  3. Na patelni rozgrzewamy klarowane masło i układamy na nim kanapki. Obsmażamy je z 2 stron na złoty kolor.
  4. Kanapka Monte Cristo może być podana z cukrem pudrem i dżemem, polecam również sos z musztardy francuskiej.

Galeria