Sery frąckowiak

Certyfikaty i oznaczenia

Frackowiak-sery-smażone-Wielkopolska

Ekologiczny ser smażony Bio z Granowa jako jedyny ser smażony w Polsce posiada certyfikat produktu ekologicznego. Składniki, jakich używa się do produkcji tego sera, pochodzą z najczystszych miejsc w Polsce. W składzie nie ma sztucznych dodatków smakowych i konserwujących. Trwałość sera gwarantuje smażenie w wysokiej temperaturze.

 

Certyfikaty i oznaczenia

Wielkopolskie sery smażone Frąckowiak to produkty oznaczone unijnymi znakami ChOG i ChNP. Oznaczenia te wymagają od wytwórców spełnienia wielu restrykcyjnych procedur. Chronione Oznaczenie Geograficzne pozwala odróżnić nasz ser smażony od innych, podobnych produktów na rynku.

 

ChOG – Chronione Oznaczenie Geograficzne

ChNP – Chroniona Nazwa Pochodzenia

 

Certyfikaty

2001 – Certyfikat „DOBRE BO POLSKIE”
2002. 2003, 2004, 2005 – podczas Wielkopolskich Targów Rolniczych dyplomy za „Najlepsze wyroby mleczarskie”
2006 – Certyfikat „Wielkopolska Jakość”
2008 – Certyfikat zgodności na „Ekologiczny ser smażony BIO z Granowa”
2009 – Certyfikat zgodności ze specyfikacją zatwierdzoną przez UE na „Wielkopolski ser smażony”
2009 – Nominacja „Orzeł Agrobiznesu”
2009 – Firma wpisana na listę członków „Europejskiej Sieci Regionalnego Dziedzictwa Kulinarnego” jako znak promujący wysoką jakość produktów
2009 – Złoty Medal MTP Polagra Food
2009 – Laureat tytułu Pucharu „Polski Producent Żywności 2009”
2009 – Laureat tytułu BEST OF ORGANIC 2009 na MARKETING ORGANIC FORUM w Warszawie
2010 – Laureat tytułu i Pucharu „Polski Producent Żywności 2010”
2010 – Dyplom Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi za produkt „Wielkopolski ser smażony 150 g”
2011 – Uhonorowanie w ogólnopolskim konkursie Rzeczpospolitej oraz Centrum Badań i Certyfikacji „Jakość Roku 2011”
2011 – Laureat III miejsca w konkursie LIDER FORUM 2011 za Ser smażony z kminkiem – produkt tradycyjny
2012 – Wyróżnienie na targach Mleko Expo 2012 za najwyższą jakość Wielkopolskiego Sera Smażonego
2012 – Laureat III miejsca w konkursie LIDER FORUM 2012 za Ser smażony domowy – produkt tradycyjny
2012 – Nominacja JAKOŚĆ ROKU 2012 w ogólnopolskim konkursie projakościowym przy Rzeczpospolitej oraz Centrum Badań i Certyfikacji
2013 – tytuł najwyższej jakości QI 2013 w kategorii PRODUKT za linię SERÓW SMAŻONYCH od Kapituły Programu Najwyższa Jakość Quality International 2013
2013 – ZŁOTA MLECZNA REWIA za WIELKOPOLSKI SER SMAŻONY na 17. Targach Mleczarstwa Mleczna Rewia
2013 – Tytuł JAKOŚĆ ROKU 2013 dla Wielkopolskiego Sera Smażonego w ogólnopolskim konkursie projakościowym przy Fundacji Qualitas oraz Polskie Centrum Badań i Certyfikacji
2013 – Laureat II miejsca w konkursie LIDER FORUM 2013 za Ser smażony domowy – produkt tradycyjny – najlepszy z serów smażonych
2014 – od kwietnia br. ZPSiH Frąckowiak uczestniczy w programie RZETELNA FIRMA potwierdzającym wiarygodność w oczach kontrahentów oraz klientów
2014 – Laureat III miejsca w konkursie LIDER FORUM 2014 za Wielkopolski Ser Smażony z kminkiem – produkt tradycyjny
2014 – Laureat III miejsca w konkursie LIDER FORUM 2014 za Ser Smażony z kminkiem BLOK
2014 – Quality International – QI PRODUCT dla Wielkopolskiego Sera Smażonego – produkt najwyższej jakości
2015 – ZŁOTA MLECZNA REWIA za WIELKOPOLSKI SER SMAŻONY Z KMINKIEM na 17. Targach Mleczarstwa Mleczna Rewia 2015
2015 – nominacja w ogólnopolskim konkursie projakościowym JAKOŚĆ ROKU 2015
2015 – Laureat II miejsca w konkursie LIDER FORUM 2015 za Wielkopolski Ser Smażony – produkt tradycyjny
2016 – wyróżnienie w programie Dobra Marka 2016
2016 – Laureat III miejsca w konkursie LIDER FORUM 2016 za Ser Smażony z kminkiem
2016 – Złoty Medal Targów Smaki Regionów podczas Polagra Food 2016 za Wielkopolski Ser Smażony z kminkiem
2017 – Laureat Medalu Good Cheese w Kulinarnym Konkursie Sera
2017 – Laureat III miejsca w konkursie LIDER FORUM 2017 za Półtłusty Ser Smażony z kminkiem
2018 – Laureat III miejsca w konkursie LIDER FORUM 2018 za Wielkopolski Ser Smażony kubek
2019 – Laureat II miejsca w konkursie LIDER FORUM 2019 za Ekologiczny Ser Smażony BIO z Granowa
2020 – Laureat III miejsca w konkursie LIDER FORUM 2020 za Wielkopolski Ser Smażony 200g

Produkty

Zobacz naszą ofertę

Ser smażony

Nasze sery robimy z naturalnych składników według tradycyjnych receptur, dlatego odnajdziecie w nich smak dzieciństwa.

Nowości

Najnowsza oferta wyśmienitych serów smażonych, już do kupienia w Waszych sklepach.

Chętnie odpowiemy na Wasze pytania
Aktualności

Bądź na bieżąco

Kanapka Monte Cristo z serem smażonym

Kanapka Monte Cristo (kanapka Monte Christo, kanapka Monte Kristo) to tosty francuskie na słono z dodatkiem szynki i sera. Dodatkowo kanapki z chleba tostowego obtoczone są w jajku. Jest to nic innego jak jajko w chlebie z szynką i serem na patelni. Monte Cristo – kanapka wywodzi się ze Stanów Zjednoczonych. Smaży się ją na patelni lub w głębokim tłuszczu. Do jej przygotowania posłużył nam Wielkopolski ser smażony półtłusty.

Kanapka z serem smażonym – składniki:

  • 4 kromki jasnego pieczywa tostowego
  • ½ kubka wielkopolskiego sera smażonego półtłustego
  • 2 plastry szynki
  • 1 duże jajko
  • masło klarowane
  • sól, pieprz

Kanapka z serem smażonym – przygotowanie:

  1. Na kromce jasnego pieczywa rozsmarowujemy ser smażony, na nim układamy plaster szynki i całość przykrywamy kolejną kromką jasnego pieczywa posmarowaną serem.
  2. W głębokim talerzu roztrzepujemy jajko i maczamy w nim przygotowane wcześniej kanapki z szynką i serem.
  3. Na patelni rozgrzewamy klarowane masło i układamy na nim kanapki. Obsmażamy je z 2 stron na złoty kolor.
  4. Kanapka Monte Cristo może być podana z cukrem pudrem i dżemem, polecam również sos z musztardy francuskiej.

Galeria