Sery frąckowiak

Wielkopolski ser smażony
półtłusty z kminkiem

Ser Smażony Pół tłusty Frąckowiak

Wielkopolski ser smażony półtłusty z kminkiem

Kminek to dodatek, który najczęściej był od dawna dosypywany przy wytwarzaniu smażonego sera. Ser smażony półtłusty o bardziej miękkiej konsystencji i lepszej smarowności wytwarzany jest w 100% z polskiego mleka. Zdrowy kminek to nie tylko smakowity dodatek, ma on również nieocenione właściwości polepszające trawienie ciężkostrawnych potraw. Dodatkowo do kubeczka z serkiem dołączona jest plastikowa pokrywka, która zapobiega jego wysychaniu.

Frąckowiak

Charakterystyka:

  • BARDZIEJ MIĘKKI I SMAROWNY
  • mniejsza zawartość masła niż w Wielkopolskim serze smażonym z kminkiem
  • wysoka zawartość białka
  • z naturalnie zgliwiałego wiejskiego białego twarogu i najczystszego masła extra 
  • w 100% z polskiego mleka z dodatkiem zdrowego kminku
  • w celu uwydatnienia smaku i aromatu poleca się przed jedzeniem ogrzanie kubeczka w ciepłej wodzie lub temperaturze pokojowej
  • dostępny w kubeczku o pojemności 200g
  • o trwałości gwarantowanej tradycyjnym smażeniem w wysokiej temperaturze

Pojemność: 200g

Skład: twaróg chudy 90%, masło 8,4%, sól, kminek 0,4%, węglany sodu- regulator kwasowości

ser smażony Wielkopolska

Propozycja podania

Ser smażony z kminkiem to świetny dodatek zwłaszcza do dań, które będą doskonale komponowały się z zawartym w składzie kminkiem. Proponujemy coś, co może wielu z Was być wyzwaniem. Odrywany chlebek ziołowy – z pewnością o nim słyszeliście! Wystarczy, że część masła zastąpicie serem smażonym z kminkiem, a Wasz wypiek zyska na niesamowitym smaku!

Produkty

Zobacz naszą ofertę

Ser smażony

Nasze sery robimy z naturalnych składników według tradycyjnych receptur, dlatego odnajdziecie w nich smak dzieciństwa.

Nowości

Najnowsza oferta wyśmienitych serów smażonych, już do kupienia w Waszych sklepach.

Chętnie odpowiemy na Wasze pytania
Aktualności

Bądź na bieżąco

Kanapka Monte Cristo z serem smażonym

Kanapka Monte Cristo (kanapka Monte Christo, kanapka Monte Kristo) to tosty francuskie na słono z dodatkiem szynki i sera. Dodatkowo kanapki z chleba tostowego obtoczone są w jajku. Jest to nic innego jak jajko w chlebie z szynką i serem na patelni. Monte Cristo – kanapka wywodzi się ze Stanów Zjednoczonych. Smaży się ją na patelni lub w głębokim tłuszczu. Do jej przygotowania posłużył nam Wielkopolski ser smażony półtłusty.

Kanapka z serem smażonym – składniki:

  • 4 kromki jasnego pieczywa tostowego
  • ½ kubka wielkopolskiego sera smażonego półtłustego
  • 2 plastry szynki
  • 1 duże jajko
  • masło klarowane
  • sól, pieprz

Kanapka z serem smażonym – przygotowanie:

  1. Na kromce jasnego pieczywa rozsmarowujemy ser smażony, na nim układamy plaster szynki i całość przykrywamy kolejną kromką jasnego pieczywa posmarowaną serem.
  2. W głębokim talerzu roztrzepujemy jajko i maczamy w nim przygotowane wcześniej kanapki z szynką i serem.
  3. Na patelni rozgrzewamy klarowane masło i układamy na nim kanapki. Obsmażamy je z 2 stron na złoty kolor.
  4. Kanapka Monte Cristo może być podana z cukrem pudrem i dżemem, polecam również sos z musztardy francuskiej.

Galeria