Sery frąckowiak

Jakość produktów serów Frąckowiak

Sery smażone

Jakość

Tradycja przygotowywania sera smażonego w domu niemalże zanikła. Wynika to z wielu czynników – braku czasu, cierpliwości, specyficznego zapachu, ale przede wszystkim niskiej dostępności prawdziwego twarogu w sklepach. Produkty obecne dziś na sklepowych półkach nie pozwalają na naturalne dojrzewanie sera i usmażenie go babcinymi metodami. Nie chcieliśmy jednak rezygnować z niepowtarzalnego domowego charakteru tego specjału. Przez lata analizowaliśmy więc wielu dostawców i udoskonalaliśmy recepturę. Mimo, że w każdym domu przepis na ser był trochę inny to jednak wszystkie łączyła jedna rzecz: najwyższej jakości surowce – prawdziwy twaróg, najczystsze, wiejskie masło, przyprawy i zioła. Dziś możemy o sobie powiedzieć, że jesteśmy specjalistami w tej dziedzinie i wiemy, że sukces nie pozwala chodzić na skróty. Jesteśmy przekonani, że natury nie trzeba poprawiać.

W naszej produkcji spełniamy najsurowsze kryteria kontroli jakości i bezpieczeństwa produkcji zgodnie ze standardem HACCP. Wielkopolski Ser Smażony firmy Frąckowiak jest też certyfikowanym w Unii Europejskiej produktem tradycyjnym, produkowanym zgodnie z zatwierdzoną przez Komisję Europejską, starodawną, wielkopolską recepturą. Łączymy nowoczesną technologię z tradycyjną metodą smażenia sera bez uszczerbku na jego niepowtarzalnym aromacie i smaku. Daje nam to pełne prawo do oferowania domowych serów smażonych na rynkach Unii Europejskiej jako ciekawe uzupełnienie nieustannie rozszerzającej się oferty produktów regionalnych.

Produkty

Zobacz naszą ofertę

Ser smażony

Nasze sery robimy z naturalnych składników według tradycyjnych receptur, dlatego odnajdziecie w nich smak dzieciństwa.

Nowości

Najnowsza oferta wyśmienitych serów smażonych, już do kupienia w Waszych sklepach.

Chętnie odpowiemy na Wasze pytania

Galeria