- +48 61 447 21 61
- handel@frackowiak-sery.pl
Tradycja przygotowywania sera smażonego w domu niemalże zanikła. Wynika to z wielu czynników – braku czasu, cierpliwości, specyficznego zapachu, ale przede wszystkim niskiej dostępności prawdziwego twarogu w sklepach. Produkty obecne dziś na sklepowych półkach nie pozwalają na naturalne dojrzewanie sera i usmażenie go babcinymi metodami. Nie chcieliśmy jednak rezygnować z niepowtarzalnego domowego charakteru tego specjału. Przez lata analizowaliśmy więc wielu dostawców i udoskonalaliśmy recepturę. Mimo, że w każdym domu przepis na ser był trochę inny to jednak wszystkie łączyła jedna rzecz: najwyższej jakości surowce – prawdziwy twaróg, najczystsze, wiejskie masło, przyprawy i zioła. Dziś możemy o sobie powiedzieć, że jesteśmy specjalistami w tej dziedzinie i wiemy, że sukces nie pozwala chodzić na skróty. Jesteśmy przekonani, że natury nie trzeba poprawiać.
W naszej produkcji spełniamy najsurowsze kryteria kontroli jakości i bezpieczeństwa produkcji zgodnie ze standardem HACCP. Wielkopolski Ser Smażony firmy Frąckowiak jest też certyfikowanym w Unii Europejskiej produktem tradycyjnym, produkowanym zgodnie z zatwierdzoną przez Komisję Europejską, starodawną, wielkopolską recepturą. Łączymy nowoczesną technologię z tradycyjną metodą smażenia sera bez uszczerbku na jego niepowtarzalnym aromacie i smaku. Daje nam to pełne prawo do oferowania domowych serów smażonych na rynkach Unii Europejskiej jako ciekawe uzupełnienie nieustannie rozszerzającej się oferty produktów regionalnych.
Nasze sery robimy z naturalnych składników według tradycyjnych receptur, dlatego odnajdziecie w nich smak dzieciństwa.
Najnowsza oferta wyśmienitych serów smażonych, już do kupienia w Waszych sklepach.
Zakład Produkcji Spożywczej i Handlu
ul. Polna15
62-066 Granowo