Sery frąckowiak

Frąckowiak Sery Smażone

Frąckowiak ser smażony Wielkopolska
Frąckowiak ser smażony Wielkopolska

Frąckowiak Sery

Zakład Produkcji Spożywczej i Handlu Frąckowiak to Polska, rodzinna firma produkcyjna i dystrybutor wysokiej jakości sera smażonego powstała w 1992. Od 30 lat produkuje domowy ser smażony według tej samej receptury, zachowując tradycyjny sposób smażenia i tym samym najwyższe standardy jakości. Podstawowym składnikiem jest wiejski chudy twaróg, który w naturalnym procesie gliwienia, przy użyciu najlepszych produktów, pozwala uzyskać tradycyjny produkt, smakujący, jak smażony ser z patelni, który przyrządzała babcia. Łączymy to, co nowoczesne z tradycją. Korzystamy z nowoczesnych technologii, podążając za tradycyjnymi recepturami. 

Jakość naszych produktów potwierdzają liczne nagrody i certyfikaty, które można obejrzeć na naszej stronie internetowej. Są to między innymi certyfikat “Dobre bo Polskie”, a także miejsce na liście członków w “Europejskiej Sieci Regionalnego Dziedzictwa Kulinarnego” pod znakiem promującym wysoką jakość produktów. Dwukrotnie otrzymaliśmy tytuł “Złotej Mlecznej Rewii” na Targach Mleczarstwa Mleczna Rewia.

Frąckowiak
Produkty

Zobacz naszą ofertę

Ser smażony

Nasze sery robimy z naturalnych składników według tradycyjnych receptur, dlatego odnajdziecie w nich smak dzieciństwa.

Nowości

Najnowsza oferta wyśmienitych serów smażonych, już do kupienia w Waszych sklepach.

Chętnie odpowiemy na Wasze pytania
Aktualności

Bądź na bieżąco

Kanapka Monte Cristo z serem smażonym

Kanapka Monte Cristo (kanapka Monte Christo, kanapka Monte Kristo) to tosty francuskie na słono z dodatkiem szynki i sera. Dodatkowo kanapki z chleba tostowego obtoczone są w jajku. Jest to nic innego jak jajko w chlebie z szynką i serem na patelni. Monte Cristo – kanapka wywodzi się ze Stanów Zjednoczonych. Smaży się ją na patelni lub w głębokim tłuszczu. Do jej przygotowania posłużył nam Wielkopolski ser smażony półtłusty.

Kanapka z serem smażonym – składniki:

  • 4 kromki jasnego pieczywa tostowego
  • ½ kubka wielkopolskiego sera smażonego półtłustego
  • 2 plastry szynki
  • 1 duże jajko
  • masło klarowane
  • sól, pieprz

Kanapka z serem smażonym – przygotowanie:

  1. Na kromce jasnego pieczywa rozsmarowujemy ser smażony, na nim układamy plaster szynki i całość przykrywamy kolejną kromką jasnego pieczywa posmarowaną serem.
  2. W głębokim talerzu roztrzepujemy jajko i maczamy w nim przygotowane wcześniej kanapki z szynką i serem.
  3. Na patelni rozgrzewamy klarowane masło i układamy na nim kanapki. Obsmażamy je z 2 stron na złoty kolor.
  4. Kanapka Monte Cristo może być podana z cukrem pudrem i dżemem, polecam również sos z musztardy francuskiej.

Galeria