Sery frąckowiak

Wielkopolski ser smażony

ser smazony wielkopolski Frąckowiak

Wielkopolski ser smażony

Pyszny, aromatyczny i doskonale rozsmarowujący się Wielkopolski Ser Smażony w kubeczku o pojemności 150g. Przysmak z naturalnie zgliwiałego twarogu, któremu nie oprze się żaden smakosz tego wykwintnego rarytasu. Ser smażony Frąckowiak nie ma w składzie sztucznych dodatków smakowych i konserwujących. Jest zdobywcą tytułu i Pucharu Polski Producent Żywności. Wieczko, które znajduje się na kubeczku z serem, zapobiega jego wysychaniu.

Frąckowiak

Charakterystyka:

  • oryginalny, certyfikowany w Unii Europejskiej jako unikalny polski produkt sygnowany znakiem Chronione Oznaczenie Geograficzne
  • z naturalnie zgliwiałego wiejskiego białego twarogu i najczystszego masła extra z Wielkopolski
  • w celu uwydatnienia smaku i aromatu poleca się przed jedzeniem ogrzanie kubeczka w ciepłej wodzie lub temperaturze pokojowej
  • o naturalnym i prawdziwym zapachu domowego sera smażonego babuni
  • dostępny w kubeczku o pojemności 150g z praktyczną przykrywką zapobiegającą wysychaniu
  • bez sztucznych dodatków smakowych i konserwujących
  • o trwałości gwarantowanej tradycyjnym smażeniem w wysokiej temperaturze
  • zdobywca tytułu i Pucharu POLSKI PRODUCENT ŻYWNOŚCI

Pojemność: 150g

Skład: twaróg, masło, sól

Ser Smażony WIelkopolska Frąckowiak

Propozycja podania

Tak naturalny i zdrowy ser aż prosi się, żeby podać go na zdrowym pieczywie. Domowy chleb na zakwasie z ziarnami byłby idealny, do tego odrobina czarnuszki, chrupiąca papryka i szczypta kiełków. Zdrowie i smak w jednym!

Produkty

Zobacz naszą ofertę

Ser smażony

Nasze sery robimy z naturalnych składników według tradycyjnych receptur, dlatego odnajdziecie w nich smak dzieciństwa.

Nowości

Najnowsza oferta wyśmienitych serów smażonych, już do kupienia w Waszych sklepach.

Chętnie odpowiemy na Wasze pytania
Aktualności

Bądź na bieżąco

Kanapka Monte Cristo z serem smażonym

Kanapka Monte Cristo (kanapka Monte Christo, kanapka Monte Kristo) to tosty francuskie na słono z dodatkiem szynki i sera. Dodatkowo kanapki z chleba tostowego obtoczone są w jajku. Jest to nic innego jak jajko w chlebie z szynką i serem na patelni. Monte Cristo – kanapka wywodzi się ze Stanów Zjednoczonych. Smaży się ją na patelni lub w głębokim tłuszczu. Do jej przygotowania posłużył nam Wielkopolski ser smażony półtłusty.

Kanapka z serem smażonym – składniki:

  • 4 kromki jasnego pieczywa tostowego
  • ½ kubka wielkopolskiego sera smażonego półtłustego
  • 2 plastry szynki
  • 1 duże jajko
  • masło klarowane
  • sól, pieprz

Kanapka z serem smażonym – przygotowanie:

  1. Na kromce jasnego pieczywa rozsmarowujemy ser smażony, na nim układamy plaster szynki i całość przykrywamy kolejną kromką jasnego pieczywa posmarowaną serem.
  2. W głębokim talerzu roztrzepujemy jajko i maczamy w nim przygotowane wcześniej kanapki z szynką i serem.
  3. Na patelni rozgrzewamy klarowane masło i układamy na nim kanapki. Obsmażamy je z 2 stron na złoty kolor.
  4. Kanapka Monte Cristo może być podana z cukrem pudrem i dżemem, polecam również sos z musztardy francuskiej.

Galeria