Sery frąckowiak

Wielkopolski ser smażony z kminkiem

Ser smażony z kminkiem Frąckowiak

Ser smażony Wielkopolski z kinkiem

Naturalny proces gliwienia sera nadaje mu charakterystycznego zapachu i smaku. Dojrzewanie na skutek naturalnego procesu fermentacji to podstawa naszego smażonego sera. Ostry zapach, mazista konsystencja to sygnał, że najlepszy chudy twaróg musi przejść do kolejnego etapu powstawania wielkopolskiego rarytasu. Najlepszy smażony ser Frąckowiak pod wpływem temperatury zmienia swoje właściwości. Po procesie smażenia, jego zapach i konsystencja się stabilizuje. Najbardziej tradycyjnym dodatkiem do smażonego sera jest kminek, który znajduje się w naszym przysmaku.

Frąckowiak

Charakterystyka:

  • z naturalnie zgliwiałego wiejskiego białego twarogu i najczystszego masła extra z dodatkiem zdrowego kminku
  • w celu uwydatnienia smaku i aromatu poleca się przed jedzeniem “ocieplenie” kubeczka w ciepłej wodzie lub temperaturze pokojowej
  • wydłużony proces naturalnego gliwienia chudego twarogu oraz tradycje smażenia z ciągłym, powolnym mieszaniem uwydatniają wyjątkowy “SMAK I ZAPACH JAK Z PATELNI”
  • o naturalnym i prawdziwym zapachu domowego sera smażonego babuni
  • dostępny w kubeczku o pojemności 200g z praktyczną przykrywką zapobiegającą wysychaniu
  • bez sztucznych dodatków smakowych i konserwujących
  • o trwałości gwarantowanej tradycyjnym smażeniem w wysokiej temperaturze
  • certyfikowany w UE znakiem Chronione Oznaczenie Geograficzne

Pojemność: 200g

SKŁAD: wiejski chudy twaróg, wiejskie masło, kminek, sól

Propozycja podania

Najczęściej ser smażony z kminkiem podaje się, jako dodatek do pieczywa. Można smarować nim zarówno świeże pieczywo, jak i tosty na ciepło. By smakował najlepiej – umieść go na chwilę w ciepłej wodzie, albo wyjmij przed jedzeniem odpowiednio wcześniej z lodówki. Wydobędziesz z niego najlepszą konsystencję i smak. Wykorzystasz go również, jako bazę do sosu serowego, czy dipu do chrupiących przekąsek.

Produkty

Zobacz naszą ofertę

Ser smażony

Nasze sery robimy z naturalnych składników według tradycyjnych receptur, dlatego odnajdziecie w nich smak dzieciństwa.

Nowości

Najnowsza oferta wyśmienitych serów smażonych, już do kupienia w Waszych sklepach.

Chętnie odpowiemy na Wasze pytania
Aktualności

Bądź na bieżąco

Kanapka Monte Cristo z serem smażonym

Kanapka Monte Cristo (kanapka Monte Christo, kanapka Monte Kristo) to tosty francuskie na słono z dodatkiem szynki i sera. Dodatkowo kanapki z chleba tostowego obtoczone są w jajku. Jest to nic innego jak jajko w chlebie z szynką i serem na patelni. Monte Cristo – kanapka wywodzi się ze Stanów Zjednoczonych. Smaży się ją na patelni lub w głębokim tłuszczu. Do jej przygotowania posłużył nam Wielkopolski ser smażony półtłusty.

Kanapka z serem smażonym – składniki:

  • 4 kromki jasnego pieczywa tostowego
  • ½ kubka wielkopolskiego sera smażonego półtłustego
  • 2 plastry szynki
  • 1 duże jajko
  • masło klarowane
  • sól, pieprz

Kanapka z serem smażonym – przygotowanie:

  1. Na kromce jasnego pieczywa rozsmarowujemy ser smażony, na nim układamy plaster szynki i całość przykrywamy kolejną kromką jasnego pieczywa posmarowaną serem.
  2. W głębokim talerzu roztrzepujemy jajko i maczamy w nim przygotowane wcześniej kanapki z szynką i serem.
  3. Na patelni rozgrzewamy klarowane masło i układamy na nim kanapki. Obsmażamy je z 2 stron na złoty kolor.
  4. Kanapka Monte Cristo może być podana z cukrem pudrem i dżemem, polecam również sos z musztardy francuskiej.

Galeria