Sery frąckowiak

Wielkopolski
mini ser smażony Domowy

Sery-Frackowiak

Wielkopolski mini ser smażony Domowy

Ser smażony o wyśmienitym smaku domowego sera smażonego, przygotowywanego dawniej przez nasze babcie i rodziców. To, co wyróżnia go na rynku oprócz smaku i doskonałej konsystencji, to mini wersja opakowania. Niespotykany kieszonkowy serek o pojemności 50g, który okazuje się świetną propozycją do lunchboxa, zarówno tego dziecięcego – do szkoły, jak i tego do pracy, który może umilić nam krótką przerwę od codziennych obowiązków.

Frąckowiak

Charakterystyka:

  • z naturalnie zgliwiałego wiejskiego białego twarogu i najczystszego masła extra
  • w celu uwydatnienia smaku i aromatu poleca się przed jedzeniem ogrzanie kubeczka w ciepłej wodzie lub temperaturze pokojowej
  • o naturalnym i prawdziwym zapachu domowego sera smażonego babuni
  • dostępny w niespotykanym na rynku jednorazowym kubeczku o pojemności 50 g
  • bez sztucznych dodatków smakowych i konserwujących
  • o trwałości gwarantowanej tradycyjnym smażeniem w wysokiej temperaturze
Frackowiak-ser-smazony-domowy

Propozycja podania

Co włożyć do lunchboxa, żeby drugie śniadanie nie było nudne? Na pomoc przychodzi nasz ser smażony w wersji mini, który idealnie mieści się do pojemnika śniadaniowego. Dołóż do niego chrupiące pieczywo i świeże warzywa, a wyjątkowe śniadanie przygotujesz nawet będąc w pracy!

Produkty

Zobacz naszą ofertę

Ser smażony

Nasze sery robimy z naturalnych składników według tradycyjnych receptur, dlatego odnajdziecie w nich smak dzieciństwa.

Nowości

Najnowsza oferta wyśmienitych serów smażonych, już do kupienia w Waszych sklepach.

Chętnie odpowiemy na Wasze pytania
Aktualności

Bądź na bieżąco

Kanapka Monte Cristo z serem smażonym

Kanapka Monte Cristo (kanapka Monte Christo, kanapka Monte Kristo) to tosty francuskie na słono z dodatkiem szynki i sera. Dodatkowo kanapki z chleba tostowego obtoczone są w jajku. Jest to nic innego jak jajko w chlebie z szynką i serem na patelni. Monte Cristo – kanapka wywodzi się ze Stanów Zjednoczonych. Smaży się ją na patelni lub w głębokim tłuszczu. Do jej przygotowania posłużył nam Wielkopolski ser smażony półtłusty.

Kanapka z serem smażonym – składniki:

  • 4 kromki jasnego pieczywa tostowego
  • ½ kubka wielkopolskiego sera smażonego półtłustego
  • 2 plastry szynki
  • 1 duże jajko
  • masło klarowane
  • sól, pieprz

Kanapka z serem smażonym – przygotowanie:

  1. Na kromce jasnego pieczywa rozsmarowujemy ser smażony, na nim układamy plaster szynki i całość przykrywamy kolejną kromką jasnego pieczywa posmarowaną serem.
  2. W głębokim talerzu roztrzepujemy jajko i maczamy w nim przygotowane wcześniej kanapki z szynką i serem.
  3. Na patelni rozgrzewamy klarowane masło i układamy na nim kanapki. Obsmażamy je z 2 stron na złoty kolor.
  4. Kanapka Monte Cristo może być podana z cukrem pudrem i dżemem, polecam również sos z musztardy francuskiej.

Galeria