Sery frąckowiak

Wielkopolski ser smażony półtłusty

Ser Smażony Pół tłusty Frąckowiak

Wielkopolski ser smażony półtłusty

Smakołyki z Wielkopolski to nasza specjalność. Ser smażony półtłusty to bardzo smarowny i miękki produkt nabiałowy, który zawiera zmniejszoną zawartość masła. Mimo to nie dodaliśmy do niego żadnych zagęstników, sztucznych dodatków smakowych i konserwujących, co wyróżnia nas na rynku serów smażonych. Przy produkcji tego przysmaku użyliśmy odrobiny sody oczyszczonej, a ten sposób również wykorzystywały nasze babcie!

Frąckowiak

Charakterystyka:

  • BARDZIEJ MIĘKKI I SMAROWNY
  • mniejsza zawartość masła niż w Wielkopolskim serze smażonym 
  • wysoka zawartość białka
  • z naturalnie zgliwiałego wiejskiego białego twarogu i najczystszego masła extra 
  • w 100% z polskiego mleka
  • w celu uwydatnienia smaku i aromatu poleca się przed jedzeniem ogrzanie kubeczka w ciepłej wodzie lub temperaturze pokojowej
  • o naturalnym i prawdziwym zapachu niezapomnianego sera smażonego sprzed lat
  • dostępny w kubeczku o pojemności 200g 
  • o trwałości gwarantowanej tradycyjnym smażeniem w wysokiej temperaturze

Pojemność: 200g

Skład: twaróg chudy 90%, masło 8,4%, sól, węglany sodu- regulator kwasowości

Sałatka z serem półtłustym

Propozycja podania

Ser, który z łatwością rozsmarujesz na dowolnym pieczywie będzie doskonały do wszelkiego rodzaju tortilli na ciepło i na zimno. Posmaruj placek tortilli, umieść na nim ulubione dodatki, zwiń i zapiecz ją na grillu. To wspaniałe danie będziesz wspominał ze smakiem i często do niego wracał.

Produkty

Zobacz naszą ofertę

Ser smażony

Nasze sery robimy z naturalnych składników według tradycyjnych receptur, dlatego odnajdziecie w nich smak dzieciństwa.

Nowości

Najnowsza oferta wyśmienitych serów smażonych, już do kupienia w Waszych sklepach.

Chętnie odpowiemy na Wasze pytania
Aktualności

Bądź na bieżąco

Kanapka Monte Cristo z serem smażonym

Kanapka Monte Cristo (kanapka Monte Christo, kanapka Monte Kristo) to tosty francuskie na słono z dodatkiem szynki i sera. Dodatkowo kanapki z chleba tostowego obtoczone są w jajku. Jest to nic innego jak jajko w chlebie z szynką i serem na patelni. Monte Cristo – kanapka wywodzi się ze Stanów Zjednoczonych. Smaży się ją na patelni lub w głębokim tłuszczu. Do jej przygotowania posłużył nam Wielkopolski ser smażony półtłusty.

Kanapka z serem smażonym – składniki:

  • 4 kromki jasnego pieczywa tostowego
  • ½ kubka wielkopolskiego sera smażonego półtłustego
  • 2 plastry szynki
  • 1 duże jajko
  • masło klarowane
  • sól, pieprz

Kanapka z serem smażonym – przygotowanie:

  1. Na kromce jasnego pieczywa rozsmarowujemy ser smażony, na nim układamy plaster szynki i całość przykrywamy kolejną kromką jasnego pieczywa posmarowaną serem.
  2. W głębokim talerzu roztrzepujemy jajko i maczamy w nim przygotowane wcześniej kanapki z szynką i serem.
  3. Na patelni rozgrzewamy klarowane masło i układamy na nim kanapki. Obsmażamy je z 2 stron na złoty kolor.
  4. Kanapka Monte Cristo może być podana z cukrem pudrem i dżemem, polecam również sos z musztardy francuskiej.

Galeria