Sery frąckowiak

Wielkopolski ser smażony
z kminkiem - Blok

Ser Smażony Blok z kminkiem 1,2kg Frąckowiak

Wielkopolski ser smażony z kminkiem - Blok

Tradycyjne smażenie sera w wysokiej temperaturze, gwarantuje mu niezwykły smak i zapach, a także trwałość. Blok sera smażonego został wzbogacony o zdrowy kminek, który jest najbardziej lubianym dodatkiem, używanym podczas produkcji sera smażonego. Do przygotowania sera w bloku używamy tylko najlepszych składników – chudy wiejski twaróg i najczystsze masło ekstra, z których powstaje pyszny zwarty kawałek sera do krojenia.

Frąckowiak

Charakterystyka:

  • z naturalnie zgliwiałego wiejskiego białego twarogu i najczystszego masła extra z dodatkiem zdrowego kminku
  • najbardziej znany i lubiany ser smażony w bloku na wagę
  • odpowiednio twardy, aby przy krojeniu nie rozlewał się
  • o naturalnym i prawdziwym zapachu domowego sera smażonego babuni
  • dostępny w bloku do krojenia na dowolne kawałeczki
  • bez sztucznych dodatków smakowych
  • o trwałości gwarantowanej tradycyjnym smażeniem w wysokiej temperaturze

Waga: ok.1,25 kg

Skład: wiejski chudy twaróg, wiejskie masło, kminek, kwaśny węglan sodu jako reg. kwasowości, sól

Propozycja podania

Smażony ser w bloku można kroić w plastry i nie tylko. To świetna okazja do tego, by przyrządzić go w sposób, który chwali sobie wielu naszych konsumentów. Plastry sera panierujemy w jajku i bułce tartej i smażymy na rumiano. Pyszne, gorące kotlety z rozpływającym się serem to rozkosz podniebienia.

Produkty

Zobacz naszą ofertę

Ser smażony

Nasze sery robimy z naturalnych składników według tradycyjnych receptur, dlatego odnajdziecie w nich smak dzieciństwa.

Nowości

Najnowsza oferta wyśmienitych serów smażonych, już do kupienia w Waszych sklepach.

Chętnie odpowiemy na Wasze pytania
Aktualności

Bądź na bieżąco

Kanapka Monte Cristo z serem smażonym

Kanapka Monte Cristo (kanapka Monte Christo, kanapka Monte Kristo) to tosty francuskie na słono z dodatkiem szynki i sera. Dodatkowo kanapki z chleba tostowego obtoczone są w jajku. Jest to nic innego jak jajko w chlebie z szynką i serem na patelni. Monte Cristo – kanapka wywodzi się ze Stanów Zjednoczonych. Smaży się ją na patelni lub w głębokim tłuszczu. Do jej przygotowania posłużył nam Wielkopolski ser smażony półtłusty.

Kanapka z serem smażonym – składniki:

  • 4 kromki jasnego pieczywa tostowego
  • ½ kubka wielkopolskiego sera smażonego półtłustego
  • 2 plastry szynki
  • 1 duże jajko
  • masło klarowane
  • sól, pieprz

Kanapka z serem smażonym – przygotowanie:

  1. Na kromce jasnego pieczywa rozsmarowujemy ser smażony, na nim układamy plaster szynki i całość przykrywamy kolejną kromką jasnego pieczywa posmarowaną serem.
  2. W głębokim talerzu roztrzepujemy jajko i maczamy w nim przygotowane wcześniej kanapki z szynką i serem.
  3. Na patelni rozgrzewamy klarowane masło i układamy na nim kanapki. Obsmażamy je z 2 stron na złoty kolor.
  4. Kanapka Monte Cristo może być podana z cukrem pudrem i dżemem, polecam również sos z musztardy francuskiej.

Galeria