Wyniki konkursu

1. Kamila Przybylska
2. Izabela Michalczyk
3. Beata Pietrus
4. Mariola Cisło
5. Wioleta Bednarczyk 
6. Marzena Smoter
7. Bernadeta Miesiączek
8. Elżbieta Ratajewska – Hałas
9. Małgorzata Pawłowska
10. Hanna Pawlak
11. Przemysław Kukiołczyński 
12. Konrad Pawlak 
13. Jerzy Hałas
14. Natalia Tałocha 
15. Maja Nowakowska 
16. Marika Kapała 
17. Magdalena Mogilnicka
18. Anna Buchta
19. Agata Łażewska 
20. Michał Turno
21. Zofia Gielnik
22. Paulina Gielnik
23. Justyna Lewandowska 
24. Krystyna Przybylska
25. Anna Bojanowska
26. Marta Hewusz 
27. Michał Pluta
28. Robert Smoter
29. Jacek Cheda
30. Anna Głowacka
31. Katarzyna Matysiak
32. Olga Owczarek
33. Anna Bartkowiak
34. Wojciech Krupecki
35. Marzena Krawczyk
36. Igor Mościcki
37. Jarosław Harazin
38. Gerard Głowacki
39. Renata Mokra
40. Natalia Krauze 

Regulamin konkursu organizowanego
na Facebooku i Instagram

§ 1. POSTANOWIENIA OGÓLNE

1. Organizatorem, koordynatorem i fundatorem nagród konkursu „KAMPANIA INFORMACYJNO – PROMOCYJNEJ ,, Smaki serów i mięs najwyższej Specjalności, Rolnictwa Ekologicznego oraz Jakość Tradycja „ (dalej: „Konkurs”) jest Zakład Produkcji Spożywczej i Handlu Frąckowiak sp. z o.o. z siedziba w Granowie przy ul. Polna 15, 62-066.

2. Organizator oświadcza, że Konkurs nie jest w żaden sposób sponsorowany, popierany, zarządzany ani powiązany z podmiotami zarządzającymi lub będącymi właścicielami serwisu społecznościowego Facebook.com i Instagram.com za pośrednictwem, którego został zakomunikowany Konkurs. Podmioty te nie ponoszą żadnej odpowiedzialności w stosunku do uczestników Konkursu w związku z roszczeniami uczestników opartymi na niniejszym regulaminie. Wszelkie pytania, komentarze oraz skargi i reklamacje związane z Konkursem powinny być kierowana do Organizatora, a w żadnym wypadku do właściciela serwisu społecznościowego Facebook i Instagram.

3. Celem konkursu jest upowszechnienie informacji o produktach wytwarzanych w ramach systemu „Chronione oznaczenie geograficzne” i „Rolnictwo ekologiczne” oraz zwiększenie produkcji i sprzedaży Wielkopolskiego sera smażonego CHOG i ekologicznego sera smażonego BIO.

§ 2. WARUNKI UCZESTNICTWA

1. Konkurs jest komunikowany na platformach social media www.facebook.com Ser Smażony oraz www.instagram.com Sery Frackowiak i na stronie https://frackowiak-sery.pl.

2. Czas trwania konkursu: od 18.10.2024r. (ogłoszenie konkursu) do 17.11.2024 do 00:00 zakończenie przyjmowania zgłoszeń – email na adres mailowy handel@frackowiak-sery.pl. Zwycięzcy zostaną ogłoszeni nie później niż 25.11.2024r. na FB i IG. Dodatkowo lista zwycięzców zostanie opublikowana na stronie Organizatora -> https://frackowiak-sery.pl.

3. Zadaniem Uczestnika konkursu jest:

a) autorskie wykonanie zdjęcia sera/potrawy z serem/kanapki z serem wykonanej z użyciem Wielkopolskiego sera smażonego CHOG Frąckowiak naturalnego , z kminkiem w pojemności 200g i 150g lub ekologicznego sera smażonego BIO i przesłanie go razem z przepisem jak najbardziej lubisz jeść nasz ser na email: handel@frackowiak-sery.pl w tytule pisząc KONKURS,

b) polubienie strony ser smażony Frąckowiak na FB lub obserwuj na Instagram ser smażony Frąckowiak.

4. Osoba, która przystąpiła do Konkursu zgodnie z postanowieniami niniejszego regulaminu, staje się uczestnikiem Konkursu (zwanym dalej: Uczestnikiem).

5. Zgłoszenie nie może zawierać treści sprzecznych z prawem, dobrymi obyczajami, naruszać praw osób trzecich, stanowić reklamy innych podmiotów, jak również nie może przedstawiać lub opisywać sytuacji lub zdarzeń, które mogą powodować zagrożenie dla zdrowia lub życia ludzi lub zwierząt.

6. Zgłoszenia, które nie spełniają warunków wskazanych w Regulaminie nie będą brane pod uwagę przez Komisję Konkursową podczas wyłaniania zwycięzców. Uczestnikowi nie będą przysługiwać żadne roszczenia z tego tytułu.

7. Zgłoszenie przesłane przez Uczestnika w związku z wzięciem przez niego udziału w Konkursie musi być całkowicie oryginalne, a w szczególności nie może stanowić opracowań innych utworów, nie mogą w nim być wykorzystywane jakiekolwiek elementy, do których prawa przysługiwałyby osobom trzecim.

8. W Konkursie mogą uczestniczyć wyłącznie osoby fizyczne, konsumenci w rozumieniu art. 221  kodeksu cywilnego, posiadające pełną zdolność do czynności prawnych, za wyjątkiem pracowników Organizatora.

9. W Konkursie nie mogą uczestniczyć: pracownicy Organizatora oraz innych podmiotów biorących bezpośredni udział w przygotowaniu i prowadzeniu Konkursu na zlecenie Organizatora, a także członkowie najbliższych rodzin tych osób. Przez członków najbliższej rodziny należy rozumieć: wstępnych, zstępnych, rodzeństwo, małżonków, małżonków rodzeństwa, rodziców, krewnych i powinowatych drugiego stopnia oraz osoby pozostające w stosunku przysposobienia.

10. Konkurs organizowany jest na terytorium Rzeczpospolitej Polskiej.

11. Warunkiem wzięcia udziału jest:

a) ukończenie przez uczestnika 18 lat (najpóźniej w dniu rozpoczęcia konkursu czyli 18.10.2024 roku),

b) stałe miejsce zamieszkania na terenie Rzeczpospolitej Polskiej,

c) posiadanie zweryfikowanego konta w serwisie Facebook i Instagram

d) zaznaczenie “Lubię to” na FB lub „obserwuj” na IG

e) udzielenie zgody na dostęp do publicznych informacji udostępnianych w Profilu.

12. Organizator nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek zakłócenia w działaniu łącz teleinformatycznych, serwerów, interfejsów, przeglądarek oraz platformy Facebook.

13. Organizator nie ponosi odpowiedzialności za czasowe lub stałe zablokowanie strony lub aplikacji ze strony Facebooka i Instagram.

§ 3. NAGRODA

1. Nagrodą w Konkursie jest zestaw noży Gerlach

2. Wartość nagrody:

  • Zestaw noży Gerlach : 210zł brutto

3. Liczba laureatów : 40

4. Nagroda na podstawie art. 21 ust. 1 pkt 68) Ustawy o podatku dochodowym od osób fizycznych z dnia 26 lipca 1991 r., tekst jednolity z dnia 27 lipca 2020 r. (Dz. U. z 2020 r. poz. 1426) z późn. zm. jest wolna od podatku dochodowego.

5. Laureatom nie przysługuje prawo wymiany Nagród na gotówkę ani nagrodę innego rodzaju.

6. Zwycięzca może zrzec się Nagrody, ale w zamian nie przysługuje mu ekwiwalent pieniężny ani jakakolwiek inna nagroda.

7. Wizerunki nagród prezentowanych w materiałach promocyjnych, są użyte wyłącznie w celach poglądowych i mogą nieznacznie odbiegać od rzeczywistości.

§ 4. ZASADY PRZYZNAWANIA NAGRÓD

1. Czterdziestu zwycięzców zostanie wybranych przez Komisję Konkursową powołaną przez Organizatora.

2. Właściciel firmy powoła 3 członków komisji konkursowej, którzy spełnią 2 kryteria wyboru:

a) osoba pełnoletnia,

b) zatrudniona w Zakład Produkcji Spożywczej i Handlu Frąckowiak sp. z o.o. co najmniej 1 rok.

3. Komisja Konkursowa pracuje zgodnie z Regulaminem konkursu, a swoje decyzje związane z Oceną złożonych prac podejmuje w oparciu o regulamin konkursu.

4. Posiedzenia Komisji odbywają się, gdy na posiedzeniu obecnych jest co najmniej 2 członków Komisji.

5. Komisja podejmuje decyzje w głosowaniu bezwzględną większością głosów. Z posiedzenia Komisji sporządza się protokół.

6. Komisja przyjmuje następujące kryterium wyboru zwycięskich komentarzy: 100% oryginalność treści odpowiedzi na zadanie konkursowe.

7. Uczestnik tylko raz może wygrać w Konkursie tylko jedną nagrodę. W przypadku stwierdzenia przez Organizatora, że Uczestnik wygrał już w Konkursie jedną nagrodę, Uczestnik traci prawo do kolejnej nagrody. Organizator zastrzega sobie prawo do przekazania nagrody w takiej sytuacji innemu Uczestnikowi Konkursu, wybranemu przez Komisję Konkursową.

8. Zwycięzcy Konkursu zostaną powiadomieni o wygranej i warunkach odbioru Nagrody za pośrednictwem wiadomości wysłanej przez e-mail.

9. Nagrody zostaną wydane Zwycięzcom na koszt Organizatora dostarczoną w obrębie granic Polski.

10. W celu przekazania Nagród, Zwycięzca w ciągu 7 dni od daty otrzymania wiadomości o wygranej, powinien przesłać w wiadomości zwrotnej adres oraz numer telefonu.

11. W przypadku niedotrzymania w/w terminu, nagroda nie zostanie wysłana.

12. Organizator ma prawo podać listę Zwycięzców na FB i IG.

13. Nagroda zostanie dostarczona na adres wskazany przez Zwycięzcę w ciągu 30 dni od daty przesłania danych adresowych na adres email: handel@frackowiak-sery.pl

14. Organizator nie ponosi odpowiedzialności za brak możliwości przekazania nagrody z przyczyn leżących po stronie Uczestnika, a w szczególności w przypadku nie podania bądź podania błędnych danych, zmiany danych Uczestnika, o której nie został poinformowany. W takim przypadku nagroda przepada.

15. W przypadkach wykrycia działań niezgodnych z Regulaminem, próby wpływania na wyłonienie Zwycięzcy w sposób niedozwolony, w szczególności poprzez zakładanie fikcyjnych profili prywatnych w serwisie Facebook, dany Uczestnik może zostać wykluczony z Konkursu.

§ 5. REKLAMACJE

1. Wszelkie reklamacje dotyczące sposobu przeprowadzania Konkursu, Uczestnicy winni zgłaszać na piśmie na adres : Zakład Produkcji Spożywczej i Handlu Frąckowiak sp z o.o. ul. Polna 15, 62-66 Granowo w czasie trwania Konkursu, jednak nie później niż w terminie 14 (czternastu) dni od dnia wydania Nagród.

2. Reklamacja zgłoszona po wyznaczonym terminie nie wywołuje skutków prawnych.

3. Pisemna reklamacja powinna zawierać imię, nazwisko, dokładny adres Uczestnika oraz dokładny opis i uzasadnienie reklamacji. Reklamacja powinna być przesłana listem poleconym na adres Organizatora z dopiskiem “Konkurs”.

4. Reklamacje rozpatrywane będą pisemnie w terminie 30 dni.

§ 6. PRZETWARZANIE DANYCH OSOBOWYCH

1. Dane osobowe osób biorących udział w Konkursie będą przetwarzane zgodnie z przepisami ogólnego rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia   2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (dalej: „RODO”).

2. Administratorem danych osobowych Uczestników Konkursu jest Organizator. Zakład Produkcji Spożywczej i Handlu Frąckowiak sp. z o.o. z siedzibą w Granowie ul. Polna 16, 62-066 .

3. Dane osobowe Uczestników będą przetwarzane przez Organizatora w celu:

a) przyjęcia zgłoszenia i przeprowadzenia Konkursu, w tym jego rozstrzygnięcia i wydania nagród, a także publikacji wyników Konkursu na stronie internetowejhttps://frackowiak-sery.pl. oraz na profilach Organizatora prowadzonych w mediach społecznościowych (podstawa prawna – art. 6 ust. 1 lit. f RODO) – „prawnie uzasadniony interes”;

b) realizacji obowiązków prawnych Organizatora związanych z organizacją konkursu, np. rozliczeń podatkowych lub sprawozdawczości rachunkowej (podstawa prawna – 6 ust. 1 lit. c RODO) – „obowiązek prawny”;

c) dochodzenia lub obrony przed ewentualnymi roszczeniami związanymi z konkursem lub też w związku z potrzebą wykazania określonych faktów, mających w tym zakresie istotne znaczenie dla Organizatora (podstawa prawna – art. 6 ust. 1 lit. f RODO) – „prawnie uzasadniony interes”; terminy dochodzenia roszczeń związanych z Konkursem szczegółowo określa Kodeks cywilny;

d) przetwarzania, utrwalenia wizerunku Laureata i Nagrodzonych w Konkursie w formie fotografii cyfrowej lub nagrania wideo i nieodpłatne wykorzystanie wizerunku, w przypadku wyrażenia odrębnej zgody (podstawa prawna – art. 6 ust. 1 lit. a RODO) – „zgoda.

4. Przekazanie danych osobowych (w tym imienia, nazwiska, adresu e-mail oraz adresu korespondencyjnego w celu wydania Nagród Laureatom i Nagrodzonym w Konkursie) jest dobrowolne, jednak niezbędne do wzięcia udziału w Konkursie. Konsekwencją niepodania danych osobowych przez Uczestnika będzie brak możliwości udziału w Konkursie. Podanie danych osobowych w zakresie wizerunku Uczestnika jest dobrowolne i odmowa ich podania nie będzie miała dla Uczestnika jakichkolwiek konsekwencji.

5. Uczestnikowi przysługuje prawo do wycofania zgody na przetwarzanie danych osobowych – w przypadku danych, które na jej podstawie są przetwarzane. Wycofanie zgody nie ma wpływu na zgodność z prawem wykorzystania danych w okresie, kiedy zgoda obowiązywała.

6. Dane osobowe Uczestników nie będą wykorzystywane do podejmowania decyzji opartych wyłącznie na zautomatyzowanym przetwarzaniu danych osobowych, w tym profilowania
w rozumieniu art. 22 RODO.

7. Dane będą przetwarzane przez okres niezbędny do realizacji celów wskazanych
w ust. 3. powyżej. W zależności od podstawy prawnej będzie to odpowiednio:

a) czas organizacji Konkursu,

b) czas wykonywania obowiązków prawnych oraz czas, w którym przepisy prawa nakazują przechowywać dane, np. przepisy podatkowe,

c) czas, po którym przedawnią się roszczenia związane z organizacją Konkursu,

d) czas do momentu wyrażenia sprzeciwu, gdy podstawą przetwarzania jest prawnie uzasadniony interes,

e) czas do momentu wycofania zgody, gdy podstawą prawną przetwarzania jest zgoda.

8. Osoby, których dane przetwarzane są przez Organizatora, mają prawo:

a) złożyć wniosek o dostęp do danych osobowych (informację o przetwarzanych danych osobowych oraz kopię danych),

b) złożyć wniosek o sprostowanie danych osobowych,

c) złożyć wniosek o usunięcie lub ograniczenie przetwarzania danych osobowych,

d) przenieść dane do innego administratora (na zasadach określonych w RODO),

e) wnieść sprzeciw wobec przetwarzania danych, gdy podstawą przetwarzania jest prawnie uzasadniony interes,

f) wnieść skargę do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych, gdy uznają,
że przetwarzanie danych osobowych narusza przepisy RODO.

9. Z zachowaniem wszelkich gwarancji bezpieczeństwa danych, dane Uczestników Konkursu mogą być przekazywane – oprócz osobom upoważnionym przez Organizatora – innym podmiotom, w tym:

a) podmiotom uprawnionym do ich otrzymywania zgodnie z przepisami prawa,

b) podmiotom przetwarzającym je w imieniu Organizatora na podstawie zawartych umów (np. dostawcom usług technicznych i hostingowych, podmiotom współpracującym z Organizatorem przy realizacji Konkursu oraz podmiotom świadczącym usługi doradcze),

c) innym administratorom (np. kancelariom notarialnym lub prawnym, firmom świadczącym usługi pocztowe i kurierskie).

10. W sprawach związanych z przetwarzaniem danych osobowych należy kontaktować się z Zakład Produkcji Spożywczej i Handlu Frąckowiak sp. z o.o. za pośrednictwem adresu e-mail: handel@frackowiak-sery.pl

a) w celu uczestnictwa w Konkursie (przetwarzanie danych odbywa się na podstawie art. 6 ust. 1 lit. a Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 roku w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE – Dz. U. UE. L. z 2016 r. Nr 119, str. 1 (dalej: „RODO”)), czas przetwarzania danych upływa wraz z wygaśnięciem ewentualnych roszczeń związanych z Konkursem.

b) w celu realizacji obowiązku prowadzenia sprawozdawczości finansowej (przetwarzanie danych odbywa się na podstawie art. 6 ust. 1 lit. c RODO), czas przetwarzania wynosi 5 lat liczonych od zakończenia roku obrachunkowego, w którym wystawiono dokument księgowy;

c) w celu rozpatrzenia ewentualnych reklamacji (przetwarzanie danych odbywa się na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f RODO, przy czym przez uzasadniony interes należy rozumieć możliwość rozpatrzenia zgłoszonej reklamacji), czas przetwarzania jest równy czasowi przewidzianemu na złożenie i rozpatrzenie reklamacji.

§ 8. POSTANOWIENIA KOŃCOWE

1. Wysłanie emaila przez Uczestnika jest potwierdzeniem akceptacji zasad niniejszego konkursu i wyrażeniem zgody na dostęp do publicznych informacji udostępnianych na Facebook oraz Instagram.

2. Zwycięzcy konkursu składają dobrowolne oświadczenie:

Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych w postaci imienia i nazwiska, adresu korespondencyjnego, email oraz numeru telefonu o przez Zakład Produkcji Spożywczej i Handlu Frąckowiak sp. z o.o. wyłącznie w celu dostarczeniu nagrody w konkursie.  Podanie danych jest dobrowolne, lecz niezbędne dla potrzeb wydania nagród. W kwestiach nieuregulowanych niniejszym Regulaminem stosuje się przepisy Kodeksu cywilnego i inne przepisy prawa.

3. Spory odnoszące się i wynikające z Konkursu będą rozwiązywane przez sąd powszechny właściwy miejscowo dla siedziby Organizatora.

4. Organizator zastrzega sobie prawo do zmiany zasad Konkursu w trakcie jego trwania. Informacja o zmianach będzie zamieszczona na stronie www.frackowiak-sery.pl.