Sery frąckowiak

Sery smażone Frąckowiak

Frąckowiak ser smażony Wielkopolska
Frąckowiak ser smażony Wielkopolska

Sery Smażone Frąckowiak

Sery smażone Frąckowiak to doskonały smak czerpiący z natury. Ser powstaje z naturalnie zgliwiałego wiejskiego białego twarogu i najczystszego masła extra. Nasze sery smakują nawet tym, którzy pamiętają tradycyjnie przygotowywany w domach, przez swoje babcie lub rodziców, ser smażony. Smaków dzieciństwa się nie zapomina i zazwyczaj ciężko im dorównać. Cieszymy się, że możemy cieszyć podniebienia naszych klientów. Wydłużony proces naturalnego gliwienia chudego twarogu oraz tradycja smażenia z ciągłym, powolnym mieszaniem uwydatniają wyjątkowy „SMAK I ZAPACH JAK Z PATELNI”. W celu jeszcze lepszego uwydatnienia smaku i aromatu poleca się przed jedzeniem „ocieplenie” kubeczka w ciepłej wodzie lub temperaturze pokojowej. Do serów nie dodajemy sztucznych dodatków smakowych i konserwujących. Trwałość gwarantuje tradycyjne smażenie w wysokiej temperaturze.

Frąckowiak

Czysta etykieta

Czysta etykieta to wartość, która na naszych  opakowaniach gra pierwsze skrzypce, a nieodłącznym jej elementem jest prosty skład produktów. Obecnie w modzie są produkty z krótkim składem i czystą etykietą, jednak dla nas to żadna nowość, ponieważ produkty marki Frąckowiak były takie od zawsze. Przez lata szata graficzna na opakowaniach serów Frąckowiak wzbudza zaufanie. Jesteśmy ogromnie szczęśliwi i dumni z tego, że nie daliśmy się wciągnąć w wir szybko zmieniających się trendów, a pozostaliśmy przy tradycji i tym, co przyświeca nam największą wartość, czyli zdrowie naszych konsumentów. Nasi klienci są wymagający, a my od początku działalności na polskim rynku, obraliśmy dokładnie taki cel, który pozwala zaspokoić ich gust. Przewrotnie: to rynek podążał za nami, a nie my za nim. Co więcej, właściciele sklepów zgłaszają się do nas, by mieć nasze produkty w swoim asortymencie, co ogromnie nam schlebia.

Sery-Frackowiak-Produkty
ser smazony wielkopolski Frąckowiak
Produkty

Zobacz naszą ofertę

Ser smażony

Nasze sery robimy z naturalnych składników według tradycyjnych receptur, dlatego odnajdziecie w nich smak dzieciństwa.

Nowości

Najnowsza oferta wyśmienitych serów smażonych, już do kupienia w Waszych sklepach.

Chętnie odpowiemy na Wasze pytania
Aktualności

Bądź na bieżąco

Kanapka Monte Cristo z serem smażonym

Kanapka Monte Cristo (kanapka Monte Christo, kanapka Monte Kristo) to tosty francuskie na słono z dodatkiem szynki i sera. Dodatkowo kanapki z chleba tostowego obtoczone są w jajku. Jest to nic innego jak jajko w chlebie z szynką i serem na patelni. Monte Cristo – kanapka wywodzi się ze Stanów Zjednoczonych. Smaży się ją na patelni lub w głębokim tłuszczu. Do jej przygotowania posłużył nam Wielkopolski ser smażony półtłusty.

Kanapka z serem smażonym – składniki:

  • 4 kromki jasnego pieczywa tostowego
  • ½ kubka wielkopolskiego sera smażonego półtłustego
  • 2 plastry szynki
  • 1 duże jajko
  • masło klarowane
  • sól, pieprz

Kanapka z serem smażonym – przygotowanie:

  1. Na kromce jasnego pieczywa rozsmarowujemy ser smażony, na nim układamy plaster szynki i całość przykrywamy kolejną kromką jasnego pieczywa posmarowaną serem.
  2. W głębokim talerzu roztrzepujemy jajko i maczamy w nim przygotowane wcześniej kanapki z szynką i serem.
  3. Na patelni rozgrzewamy klarowane masło i układamy na nim kanapki. Obsmażamy je z 2 stron na złoty kolor.
  4. Kanapka Monte Cristo może być podana z cukrem pudrem i dżemem, polecam również sos z musztardy francuskiej.

Galeria