Bazujemy na tradycyjnym przepisie naszych przodków, którzy w bardzo prosty sposób przygotowywali przysmak, jakim jest ser smażony.
Wielkopolski ser smażony 200g
• z naturalnie zgliwiałego chudego twarogu i wiejskiego masła extra z Wielkopolski
• sygnowany znakiem Chronione Oznaczenie Geograficzne
• bez konserwantów i sztucznych ulepszaczy smaku
Wielkopolski ser smażony z kminkiem 200g
• z naturalnie zgliwiałego chudego twarogu i wiejskiego masła extra z Wielkopolski z dodatkiem kminku
• sygnowany znakiem Chronione Oznaczenie Geograficzne
• bez konserwantów i sztucznych ulepszaczy smaku
Domowy ser smażony z cebulką 200g
• z naturalnie zgliwiałego chudego twarogu i wiejskiego masła extra z dodatkiem cebulki
• bez konserwantów i sztucznych ulepszaczy smaku
Chcesz poznać więcej smaków? Zapraszamy do zapoznania się z pełną ofertą naszych produktów. Odkryj bogactwo tradycyjnych, wielkopolskich serów, które powstają z pasji i według sprawdzonych receptur. Kliknij i znajdź swój ulubiony smak.
Nasze babcie i dziadkowie doskonale pamiętają prawdziwy smak smażonego sera w domowym zaciszu. My, jako jeden z wiodących producentów sera smażonego chcemy zachować prawdziwy wzorzec tego niezapomnianego smaku dzieciństwa. Znają nas zwłaszcza mieszkańcy Wielkopolski, gdzie ser smażony to wciąż żywa tradycja, która kultywowana jest w wielu domach.
Historia wielkopolskich serów smażonych sięga 1899 roku, kiedy to w wydanej w Poznaniu pracy pt. „Gospodyni doskonała, czyli przepisy utrzymywania porządku w domu i zaopatrzenia…” ser smażony zadebiutował w swojej kronice. Obecnie Wielkopolski Ser Smażony jest certyfikowany w Unii Europejskiej jako unikalny polski wyrób regionalny i jest sygnowany znakiem Chronione Oznaczenie Geograficzne.
Kierujemy się tym, co dla naszych organizmów jest największym dobrem, a często zapominanym przez innych producentów – prostym składem! Nasze sery spełniają oczekiwania nawet największych smakoszy. W składzie naszych produktów nie znajdziesz niepotrzebnych dodatków: zagęszczaczy, konserwantów i substancji, które wpływają na smarowność serów.
Jak narodziła się w Wielkopolsce tradycja smażonego sera? Wśród lokalnych mieszkańców przekazywana jest legenda o starym Gliwie i jego psie Bilonku. Pośród bagien żył stary Gliwa, który z racji swojego wieku nie miał już wiele sił do pracy, nikt też nie pomagał mu przy codziennych obowiązkach. Miał w swojej chacie zawsze dużo twarogu, którego nie był w stanie zjadać i ser ten psuł się na potęgę.
Ser smażony jest jedną z lokalnych tradycji, którą kochamy i którą chcieliśmy uchronić przed biegiem czasu i zmieniającym się rynkiem. Dlatego w maju 1992 roku założyliśmy firmę, która do dziś oferuje Wam wyjątkowy produkt – ser smażony w wygodnej, dostosowanej do dzisiejszych wymagań formie. Jesteśmy jednym z dwóch regionów w Polsce, dzięki którym smak domowego sera smażonego nie zostaje zapomniany.